Tapahtumat

2020

14.2. Toveripäivä

Ystävänpäivä on Lenin-museossa myös Toveripäivä! Eli koko päivän ajan kello 11-17 Museokortilla pääsee yksi toveri mukana ilmaiseksi.

Jos Museokorttia ei vielä löydy, ei hätää: Lenin-museolla on myös mahdollista hankkia Museokortti, ja käyttää etu samantien!

 

8.3. Kansainvälinen naistenpäivä

Naistenpäivä oli Neuvostoliitossa iso valtakunnallinen juhlapäivä ruusuineen, suklaineen, kuohujuomineen ja juhlallisuuksineen. Lenin-museossa naistenpäivää vietetään pienimuotoisemmin, mutta kiinnostavaa ohjelmaa on silti luvassa, tarkemmat tiedot tulossa myöhemmin.

 

18.5. Kansainvälinen museopäivä

Kansainvälistä museopäivää vietetään myös Lenin-museolla! Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

 

23.8. Mustan nauhan päivä

Elokuun 23. päivänä 1939 natsi-Saksan ulkoministeri Ribbentropp ja Neuvostoliiton ulkoministeri Molotov allekirjoittivat maiden välisen hyökkäämättömyyssopimuksen. Kahden totalitaristisen maan yhteenliittymän vuosipäivänä Euroopassa muistetaan totalitarismin uhreja, niin natsismin kuin stalinismin uhreja.

Lenin-museossa muistopäivää on vietetty vuodesta 2016 lähtien. Vuonna 2018 museon vapaaehtoiset esittivät Iho on ohut -lausuntaesityksen, jonka taltioinnin pääsee katsomaan täältä:

Iho on ohut, esitys Lenin-museossa 23.8.2018, kesto 8.46 min

2020 Mustan nauhan päivän ohjelma tarkentuu myöhemmin.

 

Tampereen päivä syys-lokakuun vaihteessa

Tampereen kaupunki perustettiin 1.10. Lenin-museossa on Tampereen päivänä perinteisesti ohjelmaa, vuoden 2020 ohjelma tarkentuu myöhemmin.