Tapahtumat

2020

31.1. kello 18-20
Museokorttiklubi: Eduard Uspenski -teemailta

Rakastetut klassikot Fedja-setä, krokotiili Gena ja Muksis seikkailevat Lenin-museon teemaillassa. Näyttelijä Auvo Vihro lukee otteita kirjasta Fedja-setä, kissa ja koira. Teemaopastuksella museoon tutustutaan neuvostoarkeen ja sosialistiseen lapsuuteen. Jatkot Ravitsemisliike Aistissa, missä on tarjolla iltapalaa.

Vapaa pääsy Museokortilla, muille normaali museon pääsymaksu. Tilaisuudessa on myös mahdollista hankkia Museokortti!

 

8.3. Kansainvälinen naistenpäivä

Naistenpäivä oli Neuvostoliitossa iso valtakunnallinen juhlapäivä ruusuineen, suklaineen, kuohujuomineen ja juhlallisuuksineen. Lenin-museossa naistenpäivää vietetään pienimuotoisemmin, mutta kiinnostavaa ohjelmaa on silti luvassa, tarkemmat tiedot tulossa myöhemmin.

 

18.5. Kansainvälinen museopäivä

Kansainvälistä museopäivää vietetään myös Lenin-museolla! Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

 

23.8. Mustan nauhan päivä

Elokuun 23. päivänä 1939 natsi-Saksan ulkoministeri Ribbentropp ja Neuvostoliiton ulkoministeri Molotov allekirjoittivat maiden välisen hyökkäämättömyyssopimuksen. Kahden totalitaristisen maan yhteenliittymän vuosipäivänä Euroopassa muistetaan totalitarismin uhreja, niin natsismin kuin stalinismin uhreja.

Lenin-museossa muistopäivää on vietetty vuodesta 2016 lähtien. Vuonna 2018 museon vapaaehtoiset esittivät Iho on ohut -lausuntaesityksen, jonka taltioinnin pääsee katsomaan täältä:

Iho on ohut, esitys Lenin-museossa 23.8.2018, kesto 8.46 min

2020 Mustan nauhan päivän ohjelma tarkentuu myöhemmin.

 

Tampereen päivä syys-lokakuun vaihteessa

Tampereen kaupunki perustettiin 1.10. Lenin-museossa on Tampereen päivänä perinteisesti ohjelmaa, vuoden 2020 ohjelma tarkentuu myöhemmin.