Tapahtumat

Kansainvälinen museopäivä 18.5.

Kansainvälistä museopäivää vietetään osana kansainvälisen museoviikon ohjelmaa. Lenin-museolle on museopäivän kunniaksi vapaa pääsy.  Tervetuloa!

Museoiden yö 19.5.

Lenin-museo on avoinna klo 24 saakka. Sisäänpääsy vain Museoiden yön rannekkeella klo 18-24. Rannekkeita voi ostaa kaikista tapahtumaan osallistuvista museoista.

18 Guided tour in English. Tour the new Lenin Museum and find out the unique story of the place! Tour takes 45 minutes.

19.00-21.00 Teetä ja filosofiaa; tule puhumaan Marxista, Puistofilosofit paikalla.

18.00-21.00 Visuaalinen runous-työpaja, tuunaa oma yhteiskunnallinen runo

22.00 ja 22.30 Keväinen Tallinna, 1964, 10 min. Hannu Karpon tyylikäs reportaasi Neuvosto-Tallinnasta.

 

Tapahtumien yö 9.8.

Tapahtumien yönä Lenin-museo on avoinna tavallista pidempään. Lisätietoja tapahtumien yön ohjelmasta on tulossa lähiaikoina.

Mustan nauhan päivä 23.8.

Stalinin ja natsismin uhrien muistoa kunnioittavaa Mustan nauhan päivää vietetään torstaina 23.8. Myös Lenin-museolla on päivän johdosta ohjelmaa. Lisätietoja tapahtumasta on tulossa lähiaikoina.

Euroopan parlamentti julisti elokuun 23. päivän totalitarismin uhrien muistopäiväksi vuonna 2009. Muistopäiväksi valittiin Neuvostoliiton ja Saksan vuonna 1939 solmiman hyökkäämättömyyssopimuksen eli Molotov-Ribbentrop -sopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivä. Päivän tunnetuimpia mielenilmauksia oli neuvostomiehitystä vastustanut Baltian ihmisketju vuonna 1989.

 

Kevään 2018 yleisöopastukset Lenin-museolla

Tervetuloa tutustumaan Lenin-museoon oppaan johdolla! Tule ottamaan selvää miten Leninin ja Stalinin kohtaaminen Tampereella muutti maailmanhistoriaa ja millaisia seurauksia sillä oli niin Suomessa kuin itärajan takanakin.

Yleisöopastuksia museoon on aina lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14:00. Yleisöopastuksia järjestetään myös tiettyjen tapahtumien yhteydessä. Ylimääräisten opastusten ajankohdista ilmoitetaan erikseen.

Opastetun kierroksen kesto on 45 minuuttia ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

 

Uusi Lenin-museo on avoinna yleisölle!

Lenin-museon täysin uudistettu päänäyttely kertoo kriittisellä ja koskettavalla otteella Suomen ja Venäjän yhteisestä historiasta.
Jatkossa Lenin-museon vaihtuvat erikoisnäyttelyt järjestetään Työväenmuseo Werstaan tiloissa Finlaysonin alueella.