Tapahtumat

Kesän 2018 yleisöopastukset

Tervetuloa tutustumaan Lenin-museoon oppaan johdolla! Tule ottamaan selvää miten Leninin ja Stalinin kohtaaminen Tampereella muutti maailmanhistoriaa ja millaisia seurauksia sillä oli niin Suomessa kuin itärajan takanakin.

Yleisöopastuksia museoon on aina lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14:00. Englanninkieliset opastukset museoon ovat keskiviikkoisin 9.6.-29.8.2018 kello 14.

Yleisöopastuksia järjestetään myös tiettyjen tapahtumien yhteydessä. Ylimääräisten opastusten ajankohdista ilmoitetaan erikseen.

Opastetun kierroksen kesto on 45 minuuttia ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

 

Tapahtumien yö 9.8.

Tapahtumien yönä Lenin-museo on avoinna koko illan ja museolla on myös hauskaa ohjelmaa. Museoon on vapaa pääsy kello 18-21. Tervetuloa!

Tapahtumien yön ohjelma

klo 18.00-21.00
Visuaalinen runous-työpaja, tuunaa oma yhteiskunnallinen runo.

klo 18.00
The Lenin Museum tour
Take a guided tour to the new Lenin Museum and find out the unique story of the place! Tour takes 45 minutes

klo 19.00
Opastus uuteen Lenin-museoon
Tutustuminen oppaan johdolla uuteen ja erilaiseen Lenin-museoon. Miten Leninin ja Stalinin kohtaaminen muutti maailmanhistoriaa ja millaisia seurauksia sillä oli niin Suomessa kuin itärajan takanakin. Kesto 45 minuuttia.

 

Mustan nauhan päivä 23.8.

Stalinin ja natsismin uhrien muistoa kunnioittavaa Mustan nauhan päivää vietetään torstaina 23.8. Myös Lenin-museolla on päivän johdosta ohjelmaa. Lisätietoja tapahtumasta on tulossa lähiaikoina.

Euroopan parlamentti julisti elokuun 23. päivän totalitarismin uhrien muistopäiväksi vuonna 2009. Muistopäiväksi valittiin Neuvostoliiton ja Saksan vuonna 1939 solmiman hyökkäämättömyyssopimuksen eli Molotov-Ribbentrop -sopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivä. Päivän tunnetuimpia mielenilmauksia oli neuvostomiehitystä vastustanut Baltian ihmisketju vuonna 1989.

 

Uusi Lenin-museo on avoinna yleisölle!

Lenin-museon täysin uudistettu päänäyttely kertoo kriittisellä ja koskettavalla otteella Suomen ja Venäjän yhteisestä historiasta.
Jatkossa Lenin-museon vaihtuvat erikoisnäyttelyt järjestetään Työväenmuseo Werstaan tiloissa Finlaysonin alueella.