Tapahtumat

Kesän yleisöopastukset 29.8. asti

Tervetuloa tutustumaan Lenin-museoon oppaan johdolla! Tule ottamaan selvää miten Leninin ja Stalinin kohtaaminen Tampereella muutti maailmanhistoriaa ja millaisia seurauksia sillä oli niin Suomessa kuin itärajan takanakin.

Yleisöopastuksia museoon on aina lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14:00. Englanninkieliset opastukset museoon ovat keskiviikkoisin 9.6.-29.8.2018 kello 14.

Yleisöopastuksia järjestetään myös tiettyjen tapahtumien yhteydessä. Ylimääräisten opastusten ajankohdista ilmoitetaan erikseen.

Opastetun kierroksen kesto on 45 minuuttia ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

 

 

Mustan nauhan päivä 23.8.

Lenin-museo viettää Mustan nauhan päivää totalitarismin uhrien muistoksi.

Päivän aikana museoon on ilmainen sisäänpääsy. Ohjelmassa on klo 14 yleisöopastus, ja klo 15.30 ja 16.30 lausuntaesitys ”Iho on ohut”. Lausuntaesitys on museon vapaaehtoisten valmistama ja esittämä.

Euroopan parlamentti julisti elokuun 23. päivän totalitarismin uhrien muistopäiväksi vuonna 2009. Muistopäiväksi valittiin Neuvostoliiton ja Saksan vuonna 1939 solmiman hyökkäämättömyyssopimuksen eli Molotov-Ribbentrop -sopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivä. Päivän tunnetuimpia mielenilmauksia oli neuvostomiehitystä vastustanut Baltian ihmisketju vuonna 1989.

 

Uusi Lenin-museo on avoinna yleisölle!

Lenin-museon täysin uudistettu päänäyttely kertoo kriittisellä ja koskettavalla otteella Suomen ja Venäjän yhteisestä historiasta.
Jatkossa Lenin-museon vaihtuvat erikoisnäyttelyt järjestetään Työväenmuseo Werstaan tiloissa Finlaysonin alueella.