Tapahtumat

Tuo toveri maksutta museoon 1.11.

Kaikki Museokortin haltijat: torstaina 1.11. voitte tuoda myös yhden tovereistanne Lenin-museoo maksutta! Tarjous on voimassa koko päivän.

Tervetuloa samalla juhlistamaan historiallista isoa askelta kohti demokraattista yhteiskuntaa: marraskuun ensimmäisenä päivänä 1905 Tampereen raatihuoneen parvekkeelta luettiin Punainen julistus, jossa vaadittiin demokratiaa, tasa-arvoa ja kansalaisoikeuksia: muun muassa sananvapautta ja kokoontumisen vapautta. Julistuksessa vastustettiin myös venäläistämispolitiikkaa sekä tsaarin itsevaltiutta. Suurlakko osoitti, että joukossa on voimaa, sillä kaikkiin vaatimuksiin suostuttiin.

Muutama viikko myöhemmin, mahdollisesti juuri tämän tapauksen johdosta, bolševikkien salainen kokous päätettiin pitää juuri Tampereella joulukuussa 1905 – ja Lenin tapasi ensimmäistä kertaa nuoren georgialaisen, joka tunnettiin myöhemmin Stalinina. Tapaamispaikalla on nyt Lenin-museo.

 

Lenin-museo on mukana Tampereen tapahtumissa myös vuonna 2019

Vuonna 2019 Lenin-museossa tapahtuu Museoiden yönä toukokuussa, Tapahtumien Yönä elokuussa sekä Tampereen kaupungin syntymäpäivänä lokakuun vaihteessa.

Lenin-museolla tapahtuu myös Mustan nauhan päivänä 23.8. – totalitarismin uhrien muistopäivänä museossa muistetaan stalinismin uhreja.