Tapahtumat

Kesän yleisöopastukset 3.6.-31.8.

Lenin-museoon on kesällä yleisöopastuksia joka päivä! Tule tutustumaan uuteen ja erilaiseen Lenin-museoon oppaan johdolla. Miten Leninin ja Stalinin kohtaaminen muutti maailmanhistoriaa ja millaisia seurauksia sillä oli niin Suomessa kuin itärajan takanakin? Kierrokset alkavat museokaupasta kello 14. Opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan. Kierroksen kesto on 45 min.

Kierroksia museoon järjestetään kesäviikonloppuisin myös englanniksi. Lue lisää tästä.

Tapahtumien yö 8.8. kello 18-21

Tapahtumien yössä ohjelmassa on kaksi Neuvostonaisten arkea ja elämää -teemaopastusta. Kierrokset alkavat kello 18 ja 19.30, opastuksen kesto on noin tunti. Teemaopastuksella kerrotaan, miten naisset olivat osallisina vallankumouksellisessa liikehdinnässä Venäjällä 1900-luvun alussa, millaiseksi naisten asema ja rooli muotoutui Neuvostoliitossa ja millaista oli naisten arki ja elämä.

 

Mustan nauhan päivä 23.8.

Mustan nauhan päivää vietetään Molotov-Ribbentrop -sopimuksen vuosipäivänä. Saksan ja Neuvostoliiton vuonna 1939 solmimaa hyökkäämättömyyssopimusta pidetään yhtenä totalitarismin pahimmista ilmentymistä. Muistopäivänä Lenin-museolla muistetaan totalitarismin uhreja.

2018 museolla nähtiin museon vapaaehtoisten koostama lausuntaesitys ”Iho on ohut”. Siitä tehdyn taltioinnin voit katsoa tästä

 

Tampereen päivä 29.9.

Tampereen kaupunki täyttää lokakuun alussa 240 vuotta. Lenin-museo osallistuu kaupungin syntymäpäiväjuhlintaan järjestämällä kiinnostavaa erikoisohjelmaa. Tapahtumatiedot tarkentuvat myöhemmin.