Tapahtumat

Yuri’s Night Space Party 12.4.

Yuri’s Night -tapahtumassa muistetaan kosmonautti Juri Gagarinin historiallista avaruuslentoa vuodelta 1961. Lenin-museolla Yuri’s Nightia juhlitaan Gagarin-aiheisessa sähkömusiikin konsertissa. Tule virittäytymään aitoon avaruustunnelmaan painovoimaa uhmaavien rytmien ja intergalaktisen ambienssin säestämänä! Space Party alkaa kello 18.

Ainutlaatuisessa konsertissa kuullaan Tampereen konservatorion musiikkiteknologian opiskelijoiden säveltämiä kappaleita ja nähdään musiikin päälle sovitettua videotaidetta. Opiskelijat ovat muokanneet Lenin-museon kokoelmien neuvostoliittolaisia propagandaelokuvia ja yhdistäneet näiden kuvaa ja ääntä säveltämäänsä musiikkiin. Opiskelijat myös esittelevät teoksiaan ja kertovat niiden tekemisestä.

Sisäänpääsy tapahtumalipulla alennettuun 5 euron hintaan.

Yuri’s Night on kansainvälinen tapahtuma, jonka maailmanlaajuiseen tapahtumatarjontaan voi tutustua Yuri’s Nightin verkkosivuilta.

Kansainvälinen museopäivä 18.5.

Kansainvälistä museopäivää vietetään osana kansainvälisen museoviikon ohjelmaa. Lenin-museolle on museopäivän kunniaksi vapaa pääsy.  Tervetuloa!

Museoiden yö 19.5.

Museoiden yö tulee taas! Lenin-museo on museoiden yönä avoinna iltamyöhään ja ohjelmassa on muun muassa opastettuja kierroksia näyttelyyn. Nyt jos koskaan kannattaa tulla tutustumaan vuonna 2016 uudistettuun museoon!

Sisäänpääsy poikkeuksellisesti Museoiden yön tapahtumarannekkeella. Rannekkeita voi ostaa kaikista tapahtumaan osallistuvista museoista.

Tapahtumien yö 9.8.

Tapahtumien yönä Lenin-museo on avoinna tavallista pidempään. Lisätietoja tapahtumien yön ohjelmasta on tulossa lähiaikoina.

Mustan nauhan päivä 23.8.

Stalinin ja natsismin uhrien muistoa kunnioittavaa Mustan nauhan päivää vietetään torstaina 23.8. Myös Lenin-museolla on päivän johdosta ohjelmaa. Lisätietoja tapahtumasta on tulossa lähiaikoina.

Euroopan parlamentti julisti elokuun 23. päivän totalitarismin uhrien muistopäiväksi vuonna 2009. Muistopäiväksi valittiin Neuvostoliiton ja Saksan vuonna 1939 solmiman hyökkäämättömyyssopimuksen eli Molotov-Ribbentrop -sopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivä. Päivän tunnetuimpia mielenilmauksia oli neuvostomiehitystä vastustanut Baltian ihmisketju vuonna 1989.

 

Kevään 2018 yleisöopastukset Lenin-museolla

Tervetuloa tutustumaan Lenin-museoon oppaan johdolla! Tule ottamaan selvää miten Leninin ja Stalinin kohtaaminen Tampereella muutti maailmanhistoriaa ja millaisia seurauksia sillä oli niin Suomessa kuin itärajan takanakin.

Yleisöopastuksia museoon on aina lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14:00. Yleisöopastuksia järjestetään myös tiettyjen tapahtumien yhteydessä. Ylimääräisten opastusten ajankohdista ilmoitetaan erikseen.

Opastetun kierroksen kesto on 45 minuuttia ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

 

Uusi Lenin-museo on avoinna yleisölle!

Lenin-museon täysin uudistettu päänäyttely kertoo kriittisellä ja koskettavalla otteella Suomen ja Venäjän yhteisestä historiasta.
Jatkossa Lenin-museon vaihtuvat erikoisnäyttelyt järjestetään Työväenmuseo Werstaan tiloissa Finlaysonin alueella.