Opastukset

Opastukset

Lenin-museossa voit seisoa sentilleen samassa paikassa, jossa Neuvostoliitto sai alkunsa. Museo toimii Tampereella työväentalon salissa, jossa Lenin ja Stalin tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa vuonna 1905. Tule, ja anna asiantuntevien oppaidemme viedä sinut aikamatkalle kiehtovaan historiaan!

Opastuskierrosten hinnat ovat voimassa museon aukioloaikoina. Huomaathan, että vierailijat ovat tervetulleita sopimuksen mukaan myös aukioloaikojemme ulkopuolella mutta aukioloaikojen ulkopuolella korotettu opastusmaksu. Opastuksiin voidaan yhdistää kahvittelu ja lounas läheisessä ravintolassa.

Opastus uuteen Lenin-museoon

Tutustuminen oppaan johdolla uuteen ja erilaiseen Lenin-museoon. Miten Leninin ja Stalinin kohtaaminen muutti mailmanhistoriaa ja millaisia seurauksia sillä oli niin Suomessa kuin itärajan takanakin.

Kesto  45 minuuttia.
Hinta 80 €, + pääsymaksu 8€/henkilö tai 6€/henkilö yli 10 hlön ryhmiltä, maksimissaan 25 henkilöä.

Meillä käy Museokortti!

Draamaopastus Matka halki neuvostohistorian
Elämyksellinen kierros vie osallistujat historiallisen matkaoppaan johdolla Suomen ja Neuvostoliiton vaiheisiin. Kierroksella koetaan jännittäviä ja viihdyttäviä hetkiä matkalla halki kuohuvan vuosisadan.

Kesto 30-45 minuuttia.

Hinta 105 €,+ pääsymaksu 8 €/henkilö tai 6€/henkilö yli 10 hlönryhmiltä, maksimissaan 25 henkilöä.

Meillä käy Museokortti!

Varaukset ja lisätiedot:
Museoemäntä Raija Kuisma
puh. 010 420 9269
raija.kuisma(at)tyovaenmuseo.fi

Koululaisopastus: Suomen itsenäisyyden merkkihetket

Sopii yläkouluille ja lukioille, kesto 45 min.

Opastuksella tutustutaan Suomen historian merkkihetkiin. Suomen suuriruhtinaskunnassa eletään Venäjän kainalossa, sortovuosien paineessa. Matka kohti itsenäisyyttä alkaa kuohunnalla; vuoden 1905 yleislakon aikana tamperelaiset täyttävät Keskustorin vaatien kaikille oikeutta äänestää, kokoontua ja yhdistyä. Vallankumouksien vuosi 1917 vavisuttaa Venäjää ja Suomi julistautuu itsenäiseksi. Svinhufvudin johtama valtuuskunta noutaa itsenäisyyden tunnustuksen naapurimaan uusilta johtajilta. Nuoren valtion itsenäisyys alkaa repivästi, kun kansa jakautuu kahtia sisällissodassa.  Vasta toisen maailmansodan paine parsii puolet yhteen.  Suomi toipuu sodasta, rakentaa hyvinvointivaltiota ja löytää lopulta suunnakseen Euroopan.

Opastus ja sisäänpääsy museoon ilmainen.

Varaukset ja lisätiedot:
Museolehtori Eeva Kaura
puh. 050 4418697
eeva.kaura(at)tyovaenmuseo.fi

 

uusiLeninmuseo_opas_Olli-Pekka_Latvala_pysty

 

opastus_pysty_OP4_6461