Ajankohtaista

Uutuuskirja museosta ilmestynyt

Lenin-museosta kertova kirja on nyt saatavilla museokaupastamme! Uutuuskirja vie unohtumattomalle matkalle neuvostoaikaan. Vuonna 1946 perustetulla museolla on värikäs menneisyys idänsuhteiden näyttämönä ja Neuvostoliiton alkukotina, jossa Lenin ja Stalin kohtasivat toisensa jouluna 1905.

Kirja taustoittaa museon tarinan Suomen ja Neuvostoliiton yhteisestä tarinasta suuriruhtinaskunnan päivistä keisarillisen Venäjän alaisuudessa aina nykyaikaan saakka historian kipupisteitä unohtamatta.

Upea kuvitus pohjautuu museon omiin kokoelmiin, joissa on ainutlaatuiset neuvostohistoriaan liittyvät esinekokoelmat.

Poikkea kaupassamme tai tilaa verkosta, uutuuskirjan saat omaksesi edulliseen 24 euron hintaan! Museokauppaan

Tervetuloa Neuvostoliiton alkukotiin!

Lenin-museon uusi näyttely kertoo Suomen idänsuhteiden historiasta ja Neuvostoliiton noususta ja tuhosta elämyksellisellä ja koskettavalla tavalla. Uusi Lenin-museo on yhtä aikaa vakava ja viihdyttävä. Neuvostovitsien jukebox naurattaa kaikkia, Leninin ja Stalinin näköisnuket hätkähdyttävät, Stalinin kauden vankileiripienoismalli pysäyttää, eikä museo unohda myöskään toisinajattelijoiden kohtaloa ennen ja nyt. Uusi Lenin-museo on elämys, joka itkettää ja naurattaa hyvän teatteriesityksen tavoin.

Katso Stalinia silmästä silmään, testaa Neuvostoliitto-tietoutesi matkalaukkuvisassa, astu neuvostoarkeen ja viihdy neuvostoliittolaisessa olohuoneessa!

Näyttelyssä nyt myös neuvostoarkea käsittelevä osio

Yleisön toiveesta Lenin-museoon avautui neuvostoarkea ja neuvostoyhteiskunnan eriarvoisuutta käsittelevä osio toukokuussa 2018. Uudessa arkielämää käsittelevässä osiossa voit kurkistaa neuvostoliittolaisen puoluevirkailijan asuntoon ja tutkailla neuvostokodille tyypillisiä esineitä ja tuotepakkauksia. Esillä on myös ainutlaatuista kuva- ja videomateriaalia 1970- ja 1980-lukujen neuvostoarjesta ja -juhlasta. Kuunneltavana on myös neuvostoliittolaista musiikkia eri vuosikymmeniltä. Lisäksi pääset ja kokeilemaan Tetris-tietokonepelin varhaista versiota vuodelta 1984.

Lisää näyttelystä

 

Tutustu vuoden 2019 näyttelykalenteriin

Selvitä oma salanimesi tai tutustu Lenin-museon värikkääseen historiaan.