Ajankohtaista

Tervetuloa Neuvostoliiton alkukotiin!

Lenin-museon uusi näyttely kertoo Suomen idänsuhteiden historiasta ja Neuvostoliiton noususta ja tuhosta elämyksellisellä ja koskettavalla tavalla. Uusi Lenin-museo on yhtä aikaa vakava ja viihdyttävä. Neuvostovitsien jukebox naurattaa kaikkia, Leninin ja Stalinin näköisnuket hätkähdyttävät, Stalinin kauden vankileiripienoismalli pysäyttää, eikä museo unohda myöskään toisinajattelijoiden kohtaloa ennen ja nyt. Uusi Lenin-museo on elämys, joka itkettää ja naurattaa hyvän teatteriesityksen tavoin.

Katso Stalinia silmästä silmään, testaa Neuvostoliitto-tietoutesi matkalaukkuvisassa, astu neuvostoarkeen ja viihdy neuvostoliittolaisessa olohuoneessa!

Näyttelyssä nyt myös neuvostoarkea käsittelevä osio

Yleisön toiveesta Lenin-museoon avautui neuvostoarkea ja neuvostoyhteiskunnan eriarvoisuutta käsittelevä osio toukokuussa 2018. Uudessa arkielämää käsittelevässä osiossa voit kurkistaa neuvostoliittolaisen puoluevirkailijan asuntoon ja tutkailla neuvostokodille tyypillisiä esineitä ja tuotepakkauksia. Esillä on myös ainutlaatuista kuva- ja videomateriaalia 1970- ja 1980-lukujen neuvostoarjesta ja -juhlasta. Kuunneltavana on myös neuvostoliittolaista musiikkia eri vuosikymmeniltä. Lisäksi pääset ja kokeilemaan Tetris-tietokonepelin varhaista versiota vuodelta 1984.

Lisää näyttelystä

 

Tutustu vuoden 2018 näyttelykalenteriin

Verkkomateriaali

Selvitä oma salanimesi tai tutustu Lenin-museon värikkääseen historiaan.

pol_maatuska_OP4_6525