Kylmän sodan arvet

Kylman_sodan_arvetlogo

Kylmän sodan arvet – globaalikasvatuksen työpajoja yläkouluille ja lukioille

Lenin-museo tarjoaa kevään ja syksyn aikana 60 ilmaista globaalikasvatuksen työpajaa koululaisille. Toiminnallinen museo-opastus ja työpaja on suunnattu yläkoululaisille ja lukiolaisille. Opetuksen kokonaiskesto on 1,5 tuntia. Kierroksia on tarjolla kevään retkikaudella sekä koko syyslukukauden ajan.

Museon globaalikasvatus soveltuu erinomaisesti koulun opetuksen tueksi. Museon tarjoamaa opetusta voi hyödyntää esimerkiksi osana yläkoulun monialaisia oppimiskokonaisuuksia ja laaja-alaisia opintoja. Opetuksen aiheilla on paljon yhtymäkohtia historian, yhteiskuntaopin, maantiedon, elämänkatsomustiedon ja filosofian sisältöalueisiin.

Museokierrokset ovat osa Lenin-museon Kylmän sodan arvet -globaalikasvatushanketta. Hankkeen keskeisiä aiheita ovat muun muassa ihmisoikeudet, demokratia, sosialismi, kehitysmaat ja pakolaisuus. Museo-opastus on matka läpi sosialismin synnyn, kylmän sodan ja Neuvostoliiton hajoamisen. Työpajassa piirretään sarjakuvia ja pohditaan kehityskysymyksiä.

Työpajan näkökulmaa kehitysmaihin voit kurkistaa etukäteen Prezi-esityksestä.
Lisätietoa saat museolehtori Eeva Kauralta: eeva.kaura@tyovaenmuseo.fi, puh. 050 4418697.

 

Hankkeen opetusmateriaali

Voit käyttää opetusmateriaalia museovierailun tukena tai itsenäisenä kokonaisuutena. Tehtävät on laadittu yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Lataa opetusmateriaalin käyttöohjeet ja linkki tästä: PDF-ohje.

 

Bannerin kuva: Josep Castell

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *