Kouluille

Lenin-museo on erikoistunut yläkoulujen ja lukioryhmien museo-opetukseen. Museon laadukkaat opetuspalvelut ja oppimateriaalit takaavat innostavan ja mielenkiintoisen museokäynnin.  Opetuksen lähtökohtina ovat uuden oppiminen, toiminnallisuus sekä kriittisen ajattelun kehittäminen.

Museon tarjoamaa opetusta ja opetusmateriaaleja voi hyödyntää osana yläkoulun monialaisia oppimiskokonaisuuksia sekä laaja-alaisia opintoja. Opetuksen aiheilla on paljon yhtymäkohtia historian, yhteiskuntaopin, maantiedon, elämänkatsomustiedon ja filosofian sisältöalueisiin. Kouluryhmien toiveet otetaan opetuksessa aina huomioon.

 

Opastettu kierros uuteen Lenin-museoon kouluille

Kierroksella perehdytään demokratiaan tutustumalla Suomen ja Venäjän/Neuvostoliiton yhteiskuntien kehitykseen 1900-luvun aikana. Sopii yläkoulujen ja lukioiden opetukseen.
Kesto 45 min.

Hinta 30 €, sisäänpääsy museoon ilmainen.

 

Kylmän sodan arvet – globaalikasvatuskierrokset yläkouluille ja lukioille

Kylman_sodan_arvetlogo

Kylmän sodan arvet-kierroksilla tutustutaan kylmään sotaan ja siihen millaisia jälkiä suurvaltapolitiikka on jättänyt kehitysmaihin ympäri maailmaa. Kierroksen keskeisiä aiheita ovat muun muassa ihmisoikeudet, demokratia, sosialismi, kehitysmaat ja pakolaisuus.

Kouluryhmä kiertää museota oppaan johdolla ja jatkaa työskentelyä kehistyskysymyksiin pureutuvassa sarjakuvatyöpajassa. Toiminnallisen museo-opastuksen ja työpajan kokonaiskesto on 1,5 tuntia.

Hinta 50€, sisäänpääsy museoon ilmainen.

Työpajan näkökulmaa kehitysmaihin voit kurkistaa etukäteen Prezi-esityksestä.
Lisätietoa saat kysymällä kierroksesta osoitteesta lenin@lenin.fi

 

Hankkeen opetusmateriaali

Voit käyttää opetusmateriaalia museovierailun tukena tai itsenäisenä kokonaisuutena. Tehtävät on laadittu yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Lataa opetusmateriaalin käyttöohjeet ja linkki tästä: PDF-ohje.

 

Bannerin kuva: Josep Castell